AvtomobilizemNoviceZanimivosti

S Taycanovim strešnim kovčkom do 200 km/h

Presežek med strešnimi kovčki.

Če komu, lahko razvoj najbolj vrhunskega izdelka zaupamo Porschejevim inženirjem. Kot pri avtomobilih, tudi pri izdelavi prostočasne opreme vložijo veliko truda in znanja. Oddelek Porsche Tequipment predstavlja nov strešni kovček, pri razvoju katerega so se osredotočili na najvišjo potovalni hitrost. Ta na strehi Taycana znaša kar 200 km/h, da lahko lastniki poleg dodatnega prtljažnega prostora koristijo vse dinamične zmožnosti svojega električnega Porscheja.

Testiranje je vrhunski strešni kovček popeljalo čez več tisoč kilometrov neurejenih cest, zahtevnih vremskih pogojev in hitrih ovinkov, da bi dodobra poskrbeli za varnost tovora v vseh razmerah. Porschejev strešni kovček vas lahko brez težav spremlja tudi na poti na dirkališče, med drugim je del preizkusov potekal v zračnem tunelu, kjer so dodobra izpilili aerodinamiko. Sicer prostoren kovček sprejme do 480 litrov prtljage oziroma pet parov smuči ali tri snowboarde. Nosilnost je odmerjena pri 75 kilogramih, odpira se lahko iz obeh strani avtomobila.

Za strešni kovček bo potrebno odšteti 1.150 evrov, kar je za lastnike Porschejev mačji kašelj. Poleg kovčka je priložena še zaščitna prevleka, nalepka z logotipom podjetja in dva para rokavic. Za 350 evrov doplačila se lahko kupci poigrajo z izbiro različnih barv. Trenutno je kovček na voljo le za Taycana in Taycana Cross Turismo, v kratkem bodo ponudbo razširili še na ostale modele.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button