AvtomobilizemNovice

S posodobitvijo novi modeli Volvo tudi s podporo Apple CarPlay

Novejši modeli Volvov z Android Automotive operacijskim sistemom prejemajo povezljivost s storitvijo Apple CarPlay.

Volvo je začel z izdajo nove spletne (over-the-air) posodobitve novejših modelov, katerih informacijski sistem žene Android Automotive OS, da bodo sedaj povezljivi tudi s storitvijo Apple CarPlay, ki je manjkala vse od prehoda iz lastne na Googlovo programsko platformo.

Klasična integracija Applovih pametnih telefonov je v aktualnih Volvo modelih manjkala vse od začetka uporabe Android Automotive sistema, kar so pograjali številni novinarji avtomobilskega sveta in nenazadnje lastniki avtomobilov. Uporabniki iPhone mobilnikov bodo lahko sedaj svojo iOS napravo prezrcalili na Androidni sistem, vendar le preko USB povezave, na brezžično bo potrebno še nekoliko počakati.

Švedski proizvajalec je z uvedbo over-the-air posodobitev začel že v zgodnjih mesecih lanskega leta, zadnjo nadgradnjo so izdali aprila letos, uspešno jo je namestilo skoraj 200 tisoč lastnikov novih Volvo vozil. Nova posodobitev je že mogoče prenesti na 14 različnih trgih, z vsakim paketom novosti pričakujejo večje število posodobljenih avtomobilov.

Žiga Kolman
foto: Volvo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button