AvtomobilizemNovice

S posebno serijo se poslavlja Polestar 1

Zlato obarvana omejena serija obeležuje zaključek proizvodnje.

S Polestarja prihaja žalostna novica, namreč poslavlja se prvi model Polestar 1, zmogljiv hibridni GT. Prvič je elegantni kupe luč sveta ugledal leta 2017, predstavljaj je novo dobo lastnega razvoja Volvove športne podznamke. Pod okovjem enice se skriva 2-litrski štirivaljnik, podprt s turbino in kompresorjem, ki ponuja preko 300 konjev. Sodeluje s parom elektromotorjev na zadnji osi, za skupno zmogljivost 600 KM in vrtoglavih 1.000 Nm navora.

Tehnološko napreden in zmogljiv GT brez dvoma najbolj izstopa zaradi privlačne zunanjosti, oblikovane v slogu klasičnega P1800. »Težko je verjeti, da nas bo prečudovit »halo« avtomobil zapustil z zaključkom proizvodnje v letošnjem letu,« je dejal šef Polestarja Thomas Ingenlath. Dodal je, »ta avtomobil ni bil oblikovan z mislijo prilagajanja v gabarite, ni želel konkurirati ostalim avtomobilov, niti ni ciljal na specifične kupce. Cilj Polestarja 1 je bilo premikanje lastnih meja.« Vse pridobljene lekcije bodo v prihodnje vključili v nove modele.

Zaključujemo s pozitivnejšo novico, konec življenjske dobe 1 bodo obeležili z noro omejeno serijo matirano zlatih primerkov, z ujemajočimi zavornimi čeljustmi in črnimi platišči. Zlata tematika se nadaljuje v notranjosti, s kontrastnimi šivi. Izdelati nameravajo le 25 primerkov, skoraj vsi so že razprodani.

Žiga Kolman
foto: Polestar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button