AvtomobilizemNovice

RUF Bergmeister: Čudovita karbonska mojstrovina s 450 KM

RUF-ovo najnovejšo kreacijo so navdahnili številni Porschejevi klasični dirkalniki.

Svetu se je uradno predstavil novi RUF Bergmeister, nekoč poznan pod imenom Project RBS, v obliki čudovitega speedsterja v slogu legendarni Porschejevih športnih modelov.

Štirikolesna mojstrovina se po besedah RUF-a zgleduje po Porschejevih retro dirkalnikih in bojevniki gorsko-hitrostnih preizkušenj, kot so bili 906, 909 Bergspyder in 718 RS 60 Spyder, kjer so našli tudi navdih za ime Bergmeister (gorski mojster). Odkritje je bilo pravo presenečenje dogodka The Quail med avtomobilskim tednom v Montereyju, ker pomeni, da so tehnični podatki zaenkrat precej skopi.

Pod oblikovanjem dih jemajočega speedsterja se je podpisal nekdanji Porschejev oblikovalec Tony Hatter, celotna karoserija Bergeisterja na osnovi Porscheja 993 je izdelana iz lahkotnih ogljikovih vlaken. RUF pravi, da novinec združuje najboljše klasično oblikovanje z moderno tehnologijo in je polno pripravljen za mojstrsko kljubovanje cest ter dirkalnih stez. Potrjen podatek o Bergmeistru se nanaša na motor, natančneje zadaj nameščen 3,6-litrski prisilno polnjen zračno hlajen šestvaljni bokser, ki ustvari 450 KM in 600 Nm navora.

Zadnji kolesni par bo poganjal preko odličnega šeststopenjskega ročnega menjalnika in diferenciala z delno zaporo, k večji varnosti pri hitrostih krepko preko 300 km/h ter dirjanju na stezi, bodo prispevale moderne karbon-keramične zavore. Za prijetno počutje za volanom bo poskrbela preprosta notranjost odeta v presežke alkantare in s sedeži odetimi v retro »houndstooth« karirasto tkanino.

Žiga Kolman
foto: RUF Automobile

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button