AvtomobilizemNovice

Rolls-Royce Spectre ujet na Azurni obali

Z zimskih testiranj na Švedskem v bolj prijazno klimo Mediterana …

Čeprav nas do uradne premiere prihodnje leto loči še kar nekaj mesecev, so testiranja prvega povsem električnega Rolls-Royce modela Spectre v polnem teku. Že pred več tedni so se testne ekipe vrnile iz ledeno hladnega Arjeploga na Švedskem in kot je opaziti, se v poletnem času zadržujejo ob topli Azurni obali.

V okviru testiranj bodo testne mule Spectre prevozile kar dva in pol milijona kilometrov in kar nekaj njih (približno 625.000) bodo opravile v francoski rivieri ali bolj romantično naglašeni Azurni obali. Ob zaviti obalni cestni naj bi inženirji razvijali oziroma nastavljali zapleten sistem uravnavanja podvozja, ki skrbi za skoraj popolno stabilizacijo karoserije – kot bi lebdeli na magični Aladinovi preprogi, trdijo Britanci v šali.

Spectre sicer temelji na enaki platformi kot klasično gnana Cullinan in Phantom, torej prestižna SUV in limuzina, ki slovita kot češnja na Rolls-Royce torti, le da bo »električar« kar 30 odstotkov bolj tog sled integriranega baterijskega paketa v samo karoserijo. Impresivna je tudi aerodinamika, saj je količnik zračnega upora zgolj 0,25, najnižje pri RR do danes. Britanci so še dodali, da je celoten razvoj vozila na približno 40 odstotkih, kar pomeni še precej dela za inženirje »fine optimizacije«, ki jo kupci takšnega vozila vsekakor pričakujejo.

Blaž Likovič
foto: Rolls-Royce

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button