AvtomobilizemNovice

Rolls-Royce Cullinan za modne navdušence

Festival umetnosti je dodatno začinjen s posebno serijo Rolls Royce Cullinana.

V švicarskem Baslu poteka mednarodni umetniški sejem pod zasebnim pokroviteljstvom in v letošnjem letu so nanj prispeli prav posebni gostje – Rolls Royce športni terenci Cullinan iz posebne serije »Inspired by Fashion«.

Pravzaprav sta v Baslu nastanjeni dve kolekciji Cullinana – prva se imenuje Re-Belle, medtem ko druga sliši na ime Fu-Shion. Začnimo pri uporniški Re-Belle, ki prinaša posebne karoserijske odtenke Lime Green zeleno, Gunmetal sivo, Wildberry rožnato in nenazadnje Arctic White belo. Notranjost serije je odeta v trenutno najbolj modne barve, zato ambient v rožnati Peony barvi ali izstopajočo Lime Green zeleni ne preseneča, prav obema pa so v kontrast dodali še usnjene obloge iz arktično bele oziroma kašmir sive. Kot posebnost pri Re-Belle kolekciji izstopa ročno tkan tekstil iz nerjavečega jekla v debelini 0,45 ilimetra, ki krasi armaturno ploščo vozila.

Nasproti jim stoji kolekcija Fu-Shion, ki naj bi tvorila optimalno zmes visoke mode in utilitarizma. Zbirka karoserijskih barv nudi vojaško zeleno, izgorelo sivo, kovano rumeno in viharniško sivo. Ambient je na voljo v dveh barvnih kombinacijah – prva s prelivanjem vojaško zelene, mornarsko modre in mandarin oranžne, medtem ko je druga mešanica arktično bele, kašmirsko sive in usnja z obrobo iz kovano rumene.

Prav vsi Cullinani »Inspired by Fasion« imajo nameščena prtljažna vrata Starlight, ki vključujejo imitacijo zvezdnatega neba s 192 zvezdicami. Spodnji del armaturne plošče je odet v klavirski furnir, ki je kašmirsko sive barve (Re-Belle) ali mornarsko modre (Fu-Shion). Kupci te posebne modne kolekcije si lahko poleg vozila omislijo še 5-delni set potovalnih kovčkov, ki se pričakovano barvno ujemajo z barvno kombinatoriko njihovega vozila. Cena modnega bahanja na štirih kolesih? Nepomembna …

Blaž Likovič
foto: RR

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button