AvtomobilizemNovice

Ročni menjalnik se z Minijem vrača na vztrajnostne dirke

Mini bo na 24-urno preizkušnjo na Nürburgingu poslal posebnega Cooperja z ročnim menjalnikom.

Ročni menjalnik še ni rekel zadnje, vsaj tako menijo pri Miniju, namreč na letošnjo 24-urno dirko na Nürburgringu se bodo podali z novim John Coopert Wokrs, ki za prenos moči uporablja klasičen šeststopenjski ročni menjalnik. Dirkalnik ekipe Bulldog Racing s številko 126, bo nastopil v kategoriji rahlo modificiranih serijskih vozil VT2-FWD.

Poleg fantastične vrnitve ročnega menjalnika v svet vztrajnostnih preizkušenj, bo favorit lanskoletne jubilejne petdesete 24-urne dirke na Nürburgringu, redeče obarvani Mini John Cooper Works s številko 112, v nadgrajeni obliki ponovno nastopil v »Specialnem« razredu SP3T. »Na poti, da postanemo popolnoma električna znamka, intenzivno delamo na konceptih modelov John Cooper Works z elektrificiranim pogonskim sklopom. Veseli nas, da bosta dva dirkalna Minija JCW ekipe Bulldog Racing na 24-urni dirki na Nürburgringu vozila pod našo zastavo,« pravi Stefanie Wurst, vodja znamke Mini.

24-urna dirka na Nürburgingu bo prvenstvena preizkušnja za Charlieja Cooperja, vnuka Johna Cooperja, ki je leta 1961 izumil legendarnega Minija Cooper. Predhodno se je Charlie že preizkusil na dveh sorodnih vztrajnostnih dirkah NLS. Preostalo vozniško zasedbo bodo pri Bulldog Racing predstavili nekoliko kasneje.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button