AvtomobilizemNovice

Ringrothers Ford Mustang: Modernizirana ameriška klasika

Mustang iz leta 1964 zunaj in sodobna tehnologija spodaj.

Najnovejša mojstrovina ameriškega predelovalca Ringbrothers na prvi pogled deluje kot čisto običajen modificiran klasik, a v resnici gre za skoraj v celoti spremenjen avtomobil, s skoraj nič originalnimi deli. To je sicer največja lastnost Ringbrothers mojstrovin – kreacija čudovite »replike«, ki na sodoben način udejstvuje idejo originala. Popoln opis popularnih restomod predelav.

Kako so potem prišli do rezultata starodobnega videza, prepletenega z modernim? Začeli bomo kar pod pokrovom motorja, kamor so umestili Fordov 5-litrski »Coyote« V8 stroj, z novim izpušnim kolektorjem lastne izdelave, povezanim s Flowmaster izpušnimi cevmi. Za prenos moči na zadnji kolesni par, namesto ročnega menjalnika, skrbi nova 10-stopenjska Fordova enota, kar se kljub dvomom odlično sklada s tematiko takšnega Mustanga. Na vseh štirih koncih bomo našli še novo Penske Racing vzmetenje in 18-palčna aluminijasta platišča izdelana po obliki klasičnih »Rally« platišč.

Od tu gremo naprej proti celostno preoblikovani karoseriji, ki je zrasla v vseh pogledih in spremenjeni sprednji maski, nameščeni 5 centimetrov globlje kot pri originalnem avtomobilu. Kljub vsem obsežnim spremembam zunanjost nekako izgleda čisto pravilno, kar je bistvo takšnega Mustanga, ki po 4.200 urah vloženega dela ohranja proporcije originala, čeprav je vsak sestavni del drugačen. Edini preživeli oziroma pristni deli so pokrovčki na sredini platišč.

Caged, kakor so poimenovali revitaliziranega Mustanga, je strasten projekt, ki je nastal z namenom, da bi razvili in posodobili originalno karoserijo Mustanga, hkrati pa ostaja zvest njegovi estetiki, in kot pravi Jim Ring, soustanovitelj podjetja: »V oblikovanje je bilo vključenih veliko odtenkov in ponosni smo na ta princip izdelave. Le strokovno oko bo lahko opazilo minimalne razlike.«

Žiga Kolman
foto: Ringbrothers

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button