AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Rimac Nevera pozor! Prihaja DEUS Vayanne

Naslednji mesec bo premiero doživel novi tekmec najhitrejših električnih avtomobilov sveta.

Dobrodošli avtomobilski privrženci in navdušenci nad električno tehnologijo, namreč zelo kmalu bo prispel nov električni hiperšportnik, tokrat od naših severnih sosedo. Tako je, po Hrvatih se v svet najhitrejših električnih avtomobilov podaja Avstrijsko zagonsko podjetje DEUS Automobiles.

S temačnim dražilnim posnetkom napovedujejo novo zverino z imenom Vayanne, ki se navezuje na prestolnico Dunaj (Vienna), luč sveta pa bo ugledala 13. aprila. Trenutno nas ne razvajajo z nobenimi tehničnimi podatki, čeprav le-te najbolj pričakujemo, so pa izdali, da sta pri razvoju in izdelavi sodelovali dve veliki imeni avtomobilske industrije – oblikovalska hiša Italdesign in tehnološko podjetje Williams Advanced Engineering.

Premierno razkritje novega, po posnetku sodeč precej privlačnega električnega hiperšportnega avtomobila, se bo zgodilo na letošnjem avtomobilskem salonu v New Yorku, takrat pričakujemo tudi prve informacije o številkah zmogljivosti. Kaj menite, bo dovolj zmogljiv za neposreden boj z Lotusom Evija in nadvse impresivnim Rimcem Nevera?

Žiga Kolman
foto: DEUS Automobiles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button