AvtomobilizemNovice

Rezvani Beast se vrača s preko 1.000 KM

Rezvani se vrača k svojim koreninam z novim lahkotnim superšportnikom s sredinskim motorjem.

Kalifornijsko avtomobilsko podjetje si je v zadnjih letih ustvarilo ime z izdelavo neprebojnih in oklepnih vozil, med katerimi je tudi ogromen šestkolesnik, a kot kaže s vračajo nazaj k svojim koreninam, z novo generacijo superšportnika Beast.

Prvič so model Beast predstavili leta 2015, ko so na združeni osnovi Ariela Atom in Lotusa Elise ustvarili športnika, katerega je poganjal 2,4-litrski štirivaljnik podprt s turbopolnilnikom ter kompresorjem. Prva izvedenka je proizvedla 304 KM, nato je sledila močnejša izvedenka s 507 KM. Ker to ni bilo dovolj, so z malenkost povečanim motorjem pod okriljem Beast Alpha X, uspeli doseči celo 710 KM. Če se ne sliši pretirano veliko, je potrebno v zakup vzeti, da je ameriški športnik tehtal le 975 kilogramov in se tako do stotice izstrelil v zgolj 2,5 sekundah.

Čas gre naprej in dandanašnji superšportniki že segajo po precej višjih številkah, čemur ni ubežala niti prihajajoča nova generacija Beast. Čeprav Rezvani ni razkril skoraj nobenega podrobnejšega podatka zasenčenega dražilca, so potrdili uporabo karoserije iz lahkih ogljikovih vlaken in sredinsko nameščenega motorja z dvema turbinama ter preko 1.000 konjskimi močmi. Če so vas navdušili, lahko z vplačilom 250 tisoč dolarjev (235 tisoč evrov) rezervirate svojo zverino z letnico 2023.

Žiga Kolman
foto: Rezvani

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button