AvtomobilizemNovice

Retro-digitalna preobrazba notranjosti prihajajočih Minijev

Pri Miniju razkrivajo prve obrise notranjosti modelov naslednje generacije.

Mini je objavil dva kratka posnetka notranjega oblikovanja prihajajočih modelov, ki bodo premierno predstavljeni prvega septembra na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Münchnu. Napovednik vključuje dva animirana digitalna filma, ki se osredotočata na armaturno ploščo, voznikove upravljalne elemente in značilen okrogel zaslon v središču nove notranjosti.

V enem izmed posnetkov je prikazana armaturna plošča s sredinskim zaslonom, na katerem je animirano zaporedje “Dobrodošli”, nov prijazen pozdrav potnikov ob vstopu v vozilo. Drugi videoposnetek prikazuje razvoj zasnove armaturne plošče od prvotnega modela Mini iz leta 1959 do prihajajoče nove generacije električnega Cooperja. Dandanašnji oblikovalski jezik je sodobna interpretacija prvotnega dizajna z večjim poudarkom na minimalizmu. Oblikovni elementi iz leta 1959, kot so volan, okrogel sredinski merilnik in vrsta preklopnih stikal, so ohranjeni v sedanjem pristopu, ki poudarja preprostost in tehnologijo za ohranitev ikonične identitete britanskega malčka. Volan je postal manjši in bolj športen, okrogli digitalni zaslon OLED pa ostaja značilen element. Z zmanjšanjem oblikovnih elementov so snovalci ustvarili več digitalnih in vizualnih interakcij z različnimi tehnologijami, kar ponuja nove možnosti prilagajanja po meri uporabnika.

Edinstvena pletena površinska tekstura na armaturni plošči, izboljša prizorišče za spreminjanje svetlobnih projekcij, ki se odzivajo na različne načine doživetja in dopolnjujejo barvne teme vsebine zaslona. Novi modeli obljubljajo številne digitalno okrepljene izkušnje in uporabniku prijazne vmesnike, ki bodo povečali splošno privlačnost avtomobila. Več informacij o digitalnem vmesniku in uporabniški izkušnji bo razkritih v prihajajočih tednih, prvi novi člani Minijeve družine pa bodo v celoti predstavljeni septembra na avtomobilskem salonu IAA.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

4 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button