AvtomobilizemNovice

Rent-a-car družba Hertz s posebno serijo Ford Mustangov GT500

VIDEO: Posebna serija ameriških mišic kot naslednje poglavje dolgoletnega sodelovanja.

Kaj imata skupnega Shelby oziroma Ford Mustang in rentacar družba Hertz? Več kot si večina misli, saj ima omenjena simbioza relativno dolgo brado. Shelby in Hertz namreč sodelujeta že vse od leta 1966, tokrat pa se nam obeta novo poglavje v celotni zgodbi.

Športni oddelek Ford Performance bo namreč pripravil 25 vozil Shelby Mustang GT500-H s kar 900 KM in unikatnimi kozmetičnimi vložki, ki bodo razveseljevali stranke Hertza onkraj Atlantika. Posebej začinjenim se bodo pridružili še številčnejši primerki GT-H, ki zmorejo 440 KM in bodo bolj uživaški – kot nalašč za grgranje V8 motorja na Route 66.

Med petindvajseterico bo 19 vozil obarvanih v shadow Black črno, preostalih šest pa v oxfordsko belo barvo. Prav vsem bodo skupne zlate dirkaške črte ter zmogljiv 5,2-litrski prisilno polnjeni V8 agregat z Whipplovim turbopolnilnikom ter Borla izpušnim sistemom.

Če si katero ameriško ikono dejansko najamete med potepom po ameriškem divjem zahodu, nam to le sporočite, mi pa se bomo medtem tolažili z zgornjim video napovednikom.

Blaž Likovič
foto: Shelby

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button