AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Renault in Ampere

Ampere v okviru strateškega načrta »Renaulution« Skupine Renault uteleša njegovo fazo »Revolution« in uveljavlja nov poslovni model.

Ampere, kiponazarja »Revolucijo«, tretjo fazo strateškega načrta Skupine Renault, je prvi povsem evropski akter namenjen električnim vozilom in programski opremi. Podjetje Ampere je bilo ustanovljeno 1. novembra 2023. Da bi se soočila z izzivi in priložnostmi, ki jih prinaša preobrazba avtomobilske industrije ter se odzvala na poglavitne podnebne težave, je Skupina Renault ustvarila Ampere, nov model avtomobilskega podjetja. Ta želi postati vodilni evropski proizvajalec na hitro rastočem trgu električnih vozil.

Ampere je osredotočen na tehnologijo in uporablja horizontalni model, ki mu omogoča večjo prožnost in večjo inovativnost. Cilj je proizvesti cenovno dostopna vozila v Evropi, ki si jih kupci lahko privoščijo. Ampere se naslanja na 15 let izkušenj in strokovnega znanja na področju električnih vozil ter ima prožno in učinkovito organizacijo za snovanje povsem električnih vozil za evropski trg z edinstveno uporabniško izkušnjo.

Ampere je ustanovljen v okviru načrta vključevanja trajnostnih vidikov upravljanja okolja, družbe in podjetja ESG (Environmental, social, and corporate governance) v celotno vrednostno verigo: ne le v izdelke in storitve, ki jih je podjetje razvilo, ampak tudi v postopke, ki so uvedeni za ustvarjanje nizkoogljičnega krožnega gospodarstva.

Industrijski in tehnološki projekt Ampere ima močen oddelek v Evropi, kjer ima Skupina Renault svoje korenine, edinstveno paleto znanj ter trden industrijski in tehnološki ekosistem, ki zagotavlja celotno vrednostno verigo. Ampere ima enajst lokacij v Franciji, med katerimi so štirje industrijski obrati: industrijsko vozlišče ElectriCity, ki vključuje tri tovarne (Douai, Maubeuge in Ruitz), ter tovarno Cléon.

Podjetje zaposluje več kot 11.000 ljudi, od katerih je 35 odstotkov inženirjev, ki skrbijo za snovanje, razvoj, proizvodnjo in trženje visokozmogljivih, varnih in trajnostnih vozil pod blagovno znamko Renault. Vsi skupaj si prizadevajo za izvedbo tega prehoda na električno mobilnost v velikem obsegu.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button