AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Renault draži s konceptom avtomobila na vodik

Fotografija novega Renaultovega koncepta kaže na nove oblikovne smernice in interes v tehnologijo vodikovega pogona.

Renault je na nedavni predstavitvi finančnih rezultatov lanskega leta razkril dražilno fotografijo novega konceptnega avtomobila, katerega glavna točka je pogon na vodik, kar sledi načrtom francoske znamke k povečanju trajnosti.

Še neimenovan Renaultov model je začrtal pred kratkim nastavljen nov vodja oblikovalskega oddelka Gilles Vidal, njegov prvi idejni otrok udejstvuje prizadevanje k trajnostnem razvoju združenja Renault. V celoti bo novinec luč sveta ugledal že letošnjega maja. Ena samcata fotografija prikazuje sprednji del koncepta s precej tankima žarometoma in s čisto masko ter precej poglobljen sprednji odbijač pospremljen z dvema velikima dnevnima svetiloma. Vse skupaj nakazuje na nekoliko višjo postavitev v primerjavi s prihajajočim električnim Megane, povesem verjetno gre za večjega SUV-ja.

Renault je pred kratkim doživel radikalno racionalizacijo sredstev in se sedaj sooča z izzivom izdelave 27 novih modelov do leta 2025. Njihov primarni cilj je tekmovalnost načrtovanih modelov, kar bodo dosegli z močnim razvojem in odličnim oblikovanjem, po mnenju direktorja, se na obeta najboljša paleta do sedaj.

Vzporedno z novim konceptom na vodikov pogon so pri Renaultu potrdili nekaj ključnih modelov v prihodnosti, namreč CMF-EV platforma, osnova za Megane E-Tech, bo s časom postala začetnica za naslednika Scenica, popularnega kompaktnega enoprosotorca. Zeleno luč je prejel tudi težko pričakovan Renault 4, ki bo uporabljal manjšo električno arhitekturo CMF-B, tako kot Renault 5. V razvojni fazi je medtem že naslednja generacija Dacie Spring, na še pomanjšani in cenejši električni platformi CMF-A.

Žiga Kolman
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button