AvtomobilizemNovice

Renault 5 Diamant – šik voz ali oblikovna nočna mora?

Zanimiva kreacija v počastitev abrahamu kultnega vozila.

Renault 5 pričara kar nekaj topline pri srcu prenekaterega voznika z vsaj 15-letnimi vozniškimi izkušnjami. Kultna »petka« je bila močno prisotna tudi na sončni strani Alp in v letošnjem letu lahko tako skupaj slavimo že 50 let od njene premiere. Tako je, škatlastega hatcha so svetu predstavili v letu 1972 in prihodnje leto si lahko menda obetamo retro električno izvedenko, še preden pa se je nadejamo, se bomo morali razveseliti s tole rožnato skulpturo na priloženih fotografijah.

Dotična »petka« je plod sodelovanja Renaulta in francoskega oblikovalca Pierra Gonalonsa, ki je kljub izrazito estetiki podrejen avtomobil še vedno ohranil značilno prepoznaven. In to rožnati karoserijski barvi, armaturni plošči iz konjske dlake in volanskemu obroču iz marmorja navkljub. Tako je, prav ste prebrali – vse to je vključeno v to oblikovno kreacijo na štirih kolesih, ki ima še vedno škatlasto obliko, delno prekrita zadnja kolesa in po novem tudi električni pogon.

Vsem potencialnim kupcem se opravičujemo, kajti Renault 5 Diamant je zgolj koncept, ki ne bo nikoli dočakal serijske različice. Nič ne de, še nekaj mesecev in električna retro izvedenka bo že tu!

Blaž Likovič
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button