AvtomobilizemNovice

Rekordno leto za italijanske bikce

Lamborghini je lani presegel mejnik 10 tisoč prodanih vozil.

Lamborghini je v lanskem letu praznoval 60. obletnico, hkrati pa so dosegli zgodovinski prodajni mejnik in v enem letu dobavili preko 10 tisoč novih avtomobilov, kar je 10 odstotokov več kot leto prej.

Razporeditev rasti prodaje je bila po regijah precej uravnotežena, pri čemer je bilo vodilno območje Evrope in Bližnjega vzhoda s 14-odstotnim povečanjem, sledila je Amerika z 9 odstotki in Azija s 4-odstotno rastjo. Združene države Amerike so ostale najpomembnejši trg, saj so tja odpeljalo kar 3.000 avtomobilov, sledijo Nemčija, kitajska celina, Hongkong in Macao. Še naprej je prodajno taktirko vihtel Urus s 6.087 prodanimi primerki, medtem ko je Huracán s 3.962 avtomobili postavil rekord svojega segmenta. Prav tako je Lamborghiniju uspelo dobavitj 63 avtomobilov z mogočnim V12 motorjem, vključno z zadnjimi 12 primerki Aventadorja in 51 unikatnimi izdelki.

Poleg praznovanja 60. obletnice je leto 2023 pomenilo Lamborghinijev prodor na področje elektrifikacije s premiero modela Revuelto, priključno-hibridnega superšportnega vozila z V12 srcem. V okviru načrta elektrifikacije Direzione Cor Tauri, sta bila predstavljena tudi koncepta Lanzador in dirkalnik SC63 za vztrajnostno kategorijo LMDh. Ti dosežki poudarjajo Lamborghinijevo strateško vizijo in zavezanost prihodnostiter željo dosegati nove višave v avtomobilski industriji. Rezultati v letu 2023 ne odražajo le dobro izvedenih potez, temveč pomenijo tudi prizadevanja za nadaljnjo rast na trgu prestižnih športnih vozil.

Žiga Kolman
foto: Lamborghini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button