AvtomobilizemNovice

Redkost na prodaj: Iso Rivolta GT Zagato za 1,17 milijona evrov

Eleganten superšportnik iz ogljikovih vlaken in korvetinim motorjem.

Ste se znašli v težavi, da imate nekaj superšportnih avtomobilov, a težko izstopate iz množice? Vsem severnoameriškim premožnejšim prebivalcem se odpira nova priložnost za rešitev te nevšečnosti, namreč na prodaj se je pojavil edinstveni Iso Rivolta GT Zagato.

No, ni edinstven zaradi števila izdelanih primerkov, teh bo na koncu 19, temveč kar je prvi model na voljo v ZDA. Fantastično italijansko mojstrovino so prvič svetu predstavili lanskega avgusta, sedaj je že ponujen prvi izdelek s skoraj nič prevoženimi kilometri in zajetno ceno 1,17 milijona evrov.

Sliši se veliko za avtomobil, ki je svoje življenje začel kot Corvette Z06 (generacija C7). Pod motornim pokrovom še vedno ostaja 6,2-litrski V8 motor s 660 KM povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, vendar je tudi originalni Iso Grifo A3/C odlično shajal z ameriškimi koreninami.

Ceno začne sodobna reinkarnacija GT Zagato upravičevati z 2.500 ur trajajočo preobrazbo v domačem Milanu, kjer spretni mojstri na novo izdelajo privlačnejšo karoserijo iz ogljikovih vlaken in popolnoma na novo preoblikujejo notranjost. Niti enega sestavnega dela karoserije ali kabine si ne deli s Corvette.

Zagato obenem obljublja tudi več udobja in prostornosti od donatorskega avtomobila, saj gre za pristnega GT-ja. Skratka, Zagato namerava skupno izdelati samo 19 primerkov, dotični pa je dodatno potrdil svojo posebnost z razredno zmago na letošnjem dogodku The Quail v Montereyu.

Žiga Kolman
foto: ISSIMI

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button