AvtomobilizemNovice

Redko na voljo: Italdesignov Nissan GT-R50

Ena izmed najbolj redkih izvedenk kmalu na voljo.

Pisalo se je leto 2009, ko so pri Nissanu svetu razkrili svojo športno umetnino z imenom GT-R R35. Verjetno še sami niso vedeli kakšen pečat bo ta dotični voz, ki temelji na prav tako legendarnem modelu Skyline, pustil v svetu avtomobilizma in kako široko bazo ljubiteljev si bo privozil.

V svojem obstoju, ki se je zaključil v letošnjem maju, si je prislužil tri večje nadgradnje in kar nekaj vmesnih posodobitev, vse brez najave nove generacije. V letu 2019 so Japonci slavili abrahama vozil s športno oznako GT-R, ki se je očitno kasneje prelevila v neposreden Nissanov model, in pričakovano je sledila izdaja na 50 primerkov omejene in izdatno nabrite (721 KM in 780 Nm navora) različice po imenu GT-R50. Za to posebno priložnost so pri Nissanu združili moči z Italdesignom, kjer so bili zadolženi za stvaritev karoserije tako oplemenitene verzije športnega GT-ja.

Naročila za posebnega GT-R50 so se zaključila v letošnjem juliju, ko so Japonci prejeli zadnje 50. naročilo, kot so obljubili. Cena? V osnovi precej bolečih 1,17 milijona evrov brez dodatnih opcij. Morda so zato za vsa naročila potrebovali več kot dve leti, pa vendar. Dotični Italdesignov GT-R50 se prodaja v Kanadi in ne bo poceni, kajti povpraševanje po ultra-ekskluzivnih vozilih nikakor ne upada. Vgrajene ima Bilsteinove blažilce, hidravlično krmiljeno zadnje krilo v dodatni vrednosti 30 tisočakov in je odet v unikatno Liquid Silver kovinsko barvo.

Blaž Likovič
foto: LegendaryMotorCar

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button