AvtomobilizemNoviceZanimivosti

RE:DESIGN iX

BMW Slovenija ob 50-letnici kulturnega udejstvovanja skupine BMW, v sodelovanju z umetniškimi ustanovami združuje umetnosti v sklopu lokalnega projekta RE:DESIGN iX.

BMW Slovenija tako ob obletnici kulturnega udejstvovanja skupine razpisuje natečaj za umetnike do 35. leta, kjer jih poziva, da prijavijo dela, ki prikazujejo njihovo umetniško vizijo prepleta trajnostne mobilnosti in tehnološke naprednosti. Zmagovalna kreativna rešitev bo predstavljala umetniško preobleko – RE:DESIGN novega BMW iX, ki je trajnostni, tehnološki in elektrificiran zastavonoša BMW Group.

Globalni izzivi, kot so podnebne spremembe in urbanizacija, se obravnavajo kot priložnosti za spodbujanje inovacij, ki ne izboljšajo le izkušenj strank, temveč imajo tudi pozitiven družbeni in okoljski vpliv. Pozitiven družbeni vpliv pa se odraža tudi v umetnosti. BMW Slovenija ob letošnjem praznovanju 50 letnice kulturnega udejstvovanja znotraj skupine, predstavlja lokalni projekt RE:DESIGN iX, ki ponuja nove priložnosti za mlade umetnike. Obenem pa želi sporočiti razvoj skupine BMW kot trajnostne organizacije na interaktiven in dostopen način.

Umetniški natečaj RE:DESIGN iX

BMW Slovenija s projektom išče nove in ustvarjalne načine za združevanje umetnosti in najnovejših tehnologij, z namenom, da ustvari nekaj povsem novega in vznemirljivega. Natečaj predstavlja ustvarjalno ponazoritev, kako pomembna je mobilnost za mlade umetnike in izzivi, s katerimi se soočajo pri izražanju svoje naelektrene umetnosti. BMW Slovenija tako išče kreativno rešitev, ki bo predstavljala umetniško preobleko – Re:design novega BMW iX, ki je trajnostni, tehnološki in elektrificiran zastavonoša BMW Group.

Ožji izbor najboljših kreativnih predlogov bo kontaktiran v drugi polovici februarja, da predstavijo svoj projekt žiriji. Zmagovalna umetniška vizija bo objavljena v začetku marca 2022. BMW Slovenija najboljši predlog nagrajuje z:
• Fizično aplikacijo kreativnega predloga na vozilo BMW iX.
• Medijsko izpostavljenostjo v sklopu projekta RE:DESIGN iX.
• Denarno nagrado v znesku 1.500 EUR.

BMW Slovenija bo dodatno nagradil druga dva najboljša umetniška dela, in sicer:
2. mesto: 500 EUR
3. mesto: 500 EUR

BMW Slovenija k sodelovanju vabi umetnike do 35 let, ki se na razpis lahko prijavijo do vključno 18. februarja 2022.

Rudi Leskovec
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button