AvtomobilizemNovice

RC proti ST?

VIDEO: David proti Goljatu … a na povsem nov način.

Puma ST proti Pumi RC postavlja bok ob bok v tekmi z neusmiljeno štoparico zmogljivo športno različico kompaktnega SUV-ja Puma ST z 200 KM – vozi jo zvezdniška voznica relija Louise Cook – in njen radijsko vodeni (RC) model v razmerju 1:10 – vozi ga profesionalni RC-dirkač Lee Martin.

Edinstveni spopad z neizprosnim preizkusom dinamičnosti Pume ST so posneli na legendarnem dirkališču Brands Hatch v Veliki Britaniji. Z zmogljivim izostrenim premagovanjem ovinkov, ki ga omogočajo dovršene športne tehnologije (Sports Technologies), lahko ‘običajno velika’ Puma ST 1,9-kilometra dolg krog proge Indy v Brands Hatchu prevozi v času približno 60 sekund.

Medtem je moral radijsko vodeni model Pume ST v razmerju 1:10 premagati tri kroge na 220-metrski progi za gokarte v Brands Hatchu – proga je natančna replika proge Indy in njenih šestih izzivalnih ovinkov. Načrtovani čas kroga pomanjšane Pume ST je bil približno 20 sekund, dirka pa je zahtevala vrhunsko pripravljenost in zmogljivost tako vozil kot voznikov za nadvse napet finiš. Po meri izdelan edinstveni model v razmerju 1:10 so posebej za dirko razvili v podjetju Designworks, ki ima sedež v Veliki Britaniji. Model Puma ST RC temelji na platformi ARC R12FF, poganja pa ga elektromotor z močjo 402 W, s katerim doseže hitrost 80 km/h. Daljinski upravljalnik je vzel v roke Lee Martin, profesionalni RC-dirkač, ki je osvojil šest evropskih in 13 britanskih prvenstev. Kako se je zaključila dirka, si lahko ogledate v zgornjem videu.

Rudi Leskovec
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button