AvtomobilizemNovice

Razkrito: Dva dediča slavnega Aston Martina Vantage V12 Zagato

Podjetje R-Reforged je razkrilo reinkarnacijo ikoničnega »britanca«.

Aston Martina Vantage V12 Zagato je tisti slavni štirikolesnik, ki je nastal kot dirkalnik v omejeni seriji 150-ih vozil zapeljal tudi v promet. Proizvodnja je stekla v letih 2011 in 2012, avtomobil pa so ljubitelji znamke dobesedno razgrabili. Takrat je bil na voljo v dveh izvedenkah – kot coupe ali speedster. In omejneno dvojico so se odločili reinkranirati pri britanskemu podjetju R-Reforged. Pravzaprav bi to storili 19-krat, torej prav toliko parov obeh primerkov oziroma skupaj 38 vozil.

Obliko vozila bodo prevzeli kar pri samem Zagatu, medtem ko bodo pri R-Reforged poskrbeli za agregat, aerodinamiko, podvozje in vso potrebno sodobno tehnologijo. Pod motornim pokrovom bo skozi titanove izpušne cevi rohnel 5,9-litrski V12 s približno 600 KM. Vsekakor pa se lahko nadejamo tudi najsodobnejših rešitev. Tako bo aerodinamika še izpopolnjena, na vozilu pa bo moč opaziti nove elemente za usmerjanje zraka z zadnjim aktivnim krilom. Vantage V12 Zagato Speedster bo imel tudi nekoliko modificiran zadnji del kabine, ki bo stilsko še bolj usklajen z vozilom. Ljubitelji karbona bodo ravno tako prišli na svoj račun, saj bo kar nekaj elementov moč naročiti v izvirni barvi ogljikovih vlaken.

Kot že rečeno, R-Reforged bo sestavil 19 setov z obema primerkoma, torej posamezne prodaje ne gre pričakovati. Zanimanje je menda precejšnje, zato z naročilom pohitite, če je sploh še možno.

Blaž Likovič
foto: R-Reforged

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button