AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Razkrite cene nove Lotus Emeye

Za osnovni model bo potrebno odšteti kar 106 tisočakov.

Lotus je uradno predstavil svoj revolucionarni električni hiper-GT Emeya, cenovno razporeditev in spletni konfigurator za sestavo idealnega vozila. Emeya, ki bo v Evropi predvidoma izšla v tretjem četrtletju letošnjega leta, predstavlja za britansko znamko pomemben korak v prihodnost električne mobilnosti in napredne tehnologije ter hkratno združitev legendarne dediščine športnih avtomobilov.

Feng Qingfeng, izvršni direktor skupine Lotus, je poudaril, da električnim avtomobilom ni treba žrtvovati navdušenja. Emeya obljublja, da bo na novo opredelila izkušnjo vožnje z električnim avtomobilom, saj bo v enem vozilu združevala izjemno dinamično vožnjo, razkošno in udobno notranjost ter konkurenčen doseg. Lotusovi inženirji so optimizirali zasnovo baterije, da bi vanjo vgradil 20 odstotkov več celic, s čimer so izboljšali možnosti polnjenja in povečali doseg za do 20 odstotkov. Emeya lahko z uporabo hitre polnilnice z močjo 350 kW, v zgolj 18 minutah oskrbi baterijo od 10 do 80 odstotkov, povsem polna baterija pa omogoča do 610 kilometrov dosega po merjenju WLTP.

Vozilo se ponaša z dinamično zmogljivostjo na ravni športnega avtomobila, ki jo odlikujejo inovativna zasnova vzmetenja, napredna aktivna aerodinamika in odličen pospešek do stotice v manj kot 2,8 sekundah, za kar poskrbi sistemska moč do 905 KM. Poleg tega dvoslojna zasnova baterije zagotavlja trajnost in zmogljivost v ekstremnih razmerah. Emeya ponuja pet načinov vožnje, s katerimi lahko vozniki prilagodijo višino vožnje, togost vzmetenja, odzivnost pri pospeševanju in drugo za optimalno zmogljivost in udobje. Elektronsko krmiljen sistem zračnega vzmetenja dodatno izboljša kakovost vožnje in vozno izkušnjo.

Na področju razkošja Emeya nudi prostornost, ambientalno osvetlitev, masažne sedeže, električno pomična vrata in inteligentno panoramsko stekleno streho. Napredne funkcije povezljivosti vključujejo 15,1-palčni info-zabavni zaslon, inteligentno usmerjanje električnih vozil, prikazovalnik nadgrajene resničnosti in posodobitve programske opreme preko zraka. Emeya je na voljo v šestih barvah in treh različicah: Emeya, Emeya S in Emeya R. Emeya. Za vstopni model bo potrebno odšteti 106.400 evrov, bolje opremljeni S bo kupce olajšal za najmanj 126.950 evrov, kraljeva različica R pa se ceni na kar 150.990 evrov. Avtomobil je bil na Kitajskem predstavljen januarja, na britanske in evropske trge pa bo prišel v tretjem četrtletju 2024, pri čemer bodo nadaljnje podrobnosti o razpoložljivosti še sledile.

Žiga Kolman
foto: Lotus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button