AvtomobilizemNovice

Razkrita notranjost novega Audija Q6 e-tron

Prvič z dodatnim zaslonom za sovoznika.

Audi je objavil prve uradne fotografije notranjosti prihajajoče nove serije modelov Q6 e-tron, ki bo s svojo zasnovo še bolj prilagojena potrebam uporabnikov. Ponaša se z tridimenzionalnim kontrastnim oblikovanjem, ki namerno v ospredje ali ozadje postavlja določene elemente, s čimer so dosegli novo prostorsko arhitekturo, izboljšano ergonomijo in estetiko, prepredeno z najsodobnejšo tehnologijo.

Q6 e-tron je prva Audijeva modelna serija, ki temelji na novo razviti platformi Premium Platform Electric (PPE) in moderni elektronski arhitekturi E3. Zavoljo obeh so lahko vključili številne oblikovne novosti in vključili razne nove funkcije. Okolje sicer natančneje sestavlja naslednja generacija Audijevega info-zabavnega sistema, sestavljenega iz 11,9-palčnih digitalnih merilnikov, 14,5-palčnega osrednjega zaslona na dotik in dodatnega 10,9-palčega zaslona za razvedritev sovoznika, ki je opremljen z aktivnim zasebnim načinom, da ne pritegne pozornosti voznika.

Med novostmi se bo znašel tako rekoč še četrti zaslon oziroma projicirni zaslon s prikazom razširjene resničnosti, ki bo prikazoval podatke hitrosti, prometne znake, navigacijske podatke in aktivnost asistenčnih sistemov. Audi je celotno digitalno okolje zasnoval na osnovi sistema Android Automotive, na krovu bo tudi učljiv glasovni pomočnik, ki si bo zapomnil predhodne rutine uporabnika. Poleg tehnološko bogate in udobne notranjosti bodo novi Audiji Q6 e-tron razvajali s odličnim 3D ozvočenjem proizvajalca Bang & Olufsen, interaktivno ambientalno osvetlitvijo in prostornim prtljažnikom s 526-litri volumna, kar je več od konkurenčnega BMW iX3.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button