AvtomobilizemNovice

Razkrita družinica BMW varnostnih avtomobilov za letošnjo sezono MotoGP

Prvič do sedaj bo v floto vključen tudi motocikel.

Po razkritju Mercedesovih in Aston Martinovih varnostnih avtomobilov za letošnjo sezono Formule 1, so se za predstavitev varnostne flote kraljevega dvokolesnega motošporta odločili tudi Bavarci. Novi generaciji M3 in M4 Competition se pridružuje še nabrušeni M5 CS ter prvič do sedaj dvokolesnik, BMW M 1000 RR – ta motocikel je prav tako prvi, ki nosi oznako M. BMW sicer prvenstvo MotoGP z varnostnimi avtomobili zalaga že zavidljivih 20 let.

Spremembe so v primerjavi s serijskimi izvedenkami treh modelov, za razliko od Aston Martina v Formuli 1, precej bolj minimalne. Ker so že serijske izpeljanke varnostnih avtomobilov zelo športno nastrojene, so se večinoma posvetili povečanju varnosti. M4 je zadnjo klop zamenjal za varnostno kletko in večtočkovno vpetje pasov, skupaj z M3 sta prejela nov izpušni sistem, hitro odpirajoč pokrov motorja ter izklop sistemov v sili, za lažji transport. Vsekakor niso pozabili na obvezno osvetlitev na sprednji maski in signalne luči na strehi.

Za razliko od prejšnjih let, so ovrgli tradicionalno belo motošportno barvo in jo nadomestili s temno sivo pri M3, Sao Paulo rumeno pri M4 in kovinsko zeleno pri M5 CS. V klasične M barve je odet le 1000 RR motocikel. Svojo krstno dirko bodo doživeli aprila na Portugalskem.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button