AvtomobilizemNovice

Razkošni ameriški SUV prede kot muc

VIDEO: Hennessey je preuredil drobovje GMC Yukona Denali

Onkraj Atlantika je velikost zelo pomembna, predvsem na asfaltu. Pri ameriškem proizvajalcu GMC že dobro stoletje sestavljajo poltovornjake, kombinirana vozila, terense, avtobuse in nenazadnje tudi SUV-je. Med slednje zagotovo sodi model Yukon, ki ga uporabljajo v praktično vseh vladnih institucijah. Predvsem tam, kjer visoke uradnike naokoli vozijo v črnih SUV-jih.

GMC Yukon je v butični opremi Denali Ultimae nekakšna češnja na torti med lastnimi konkurenti, pri čemer je za pogon v osnovi zadolžen atmosferski 6,2-litrski V8 s 426 KM in 624 Nm navora. Obstaja tudi trilitrska dizelska alternativa, vendar za slednjo čez lužo ne beležijo omembe vrednega povpraševanja. Kakorkoli, dotično oktansko kočijo so v svojo garažo sprejeli pri Hennessey Performance in razkošnemu vozu nadeli nekaj dinamike, ki so jo poimenovali H650.

Brez posebne obremenitve nevronov ste verjetno ugotovili, da se cifra nanaša na konjenico, ki jo iz osmaka iztisne prisilno polnjenje. Po novem Yukon Denali z dodatkom H650 zmore 659 KM in 892 Nm navora. Uporabno kajne? Ne zgolj to, trisedežni SUV o katerem sanja prenekatera mama, rohni bolj mogočno kot katerikoli evropski »boy racer« avtomobilčič, medtem ko za brzdanje masivnega voza poskrbijo zmogljive 6-batne Brembo zavore, ki se nahajajo znotraj 22-palčnih platišč. Dovolj besed, prisluhnimo izginjajoči V8 simfoniji …

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button