AvtomobilizemNovice

Razgaljen: Škoda Kushaq

Vse kar morate vedeti o mini čehu, ki je namenjen le indijskemu trgu.

O Škodinem mini SUV-ju, ki je (žal) na voljo le Indijcem, smo pisali že večkrat. Tokrat je doživel premiero in mi smo iz celotnega gradiva izluščili le tisto najbolj bistveno.

Kushaq temelji na VAG-ovi prirejeni MQB-A0-IN platformi in je z dolžino 422 centimetrov malce krajši od nam znanega Kamiqa. Je pa od slednjega višji in meri 1,61 metra visoko – podobno kot Kamiq Scoutline. S slednjim si pravzaprav dlei vsrto elementov, tudi tistih v notranjosti. Medosna razdalja meri 266 centimetrov, medtem ko prtljažni prostor sprejme 385 litrov prtljage. Med opremo ni nam neznanih konfiguracij, so pa pri Škodi poskrbeli tudi za zahtevnejše kupce in v Kushaqa namestili veliko usnja, 10-palčni multimedijski osrednji zaslon ter recimo LED ambientalno osvetlitev.

Pod motronim pokrovom bosta na voljo dva turbobencinska TSI agregata – litrski s 115 KM in 1,5-litrski s 150 KM ter opcijskim samodejnim DSG menjalnikom. Pogon je pri vseh treh različicah speljan le na sprednji kolesni par.

V indijske salone naj bi zapeljal v juniju, medtem ko so Čehi že osredotočeni na nadaljnje modele, prilagojene programu India 2.0.

Blaž Likovič
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button