AvtomobilizemNovice

Rahla prenova prostornega Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen je osvežil sedemsedežno alternativo Škodi Kodiaq.

Tiguan Allspace sledi lanski prenovi klasičnega, 220 milimetrov krajšega Tiguana, z enakimi novostmi in izboljšavami. Sedemsedežna izpeljanka Volkswagnovega prodajnega hita je izredno pomembna, saj prodaja Allspace zajema 55 odstotni delež vseh Tiguanov.

V novo modelno leto vstopa z blagimi kozmetičnimi popravki, kot je nova maska z novima žarometoma, na voljo tudi z LED matrično tehnologijo, nekoliko je spremenjen svetlobni zapis zadnjih luči. Trendu ostalih sodobnih Volkswagnov sledi pomik imena modela na sredino prtljažnih vrat. V notranjosti je prenova usmerjena predvsem na tehnologijo, z vgradnjo najnovejšega informacijskega sistema, digitalnih merilnikov in haptičnih tipk na volanu. Zmanjšanje fizičnih gumbov je posledično vplivalo tudi na kontrolno enoto klimatske naprave, žal je sedaj popolnoma digitalizirana.

Kot poprej se prednost Tiguana Allspace skriva v daljšem medosju, kar je posledično omogočilo vgradnjo tretje vrste sedežev, prtljažni prostor pa lahko sprejme vse do 1.920 litrov prtljage. Med drugim je zrasel seznam standardne opreme, sedaj tudi z več asistenčnih sistemov.

Pod motornim pokrovom bodo brneli čistejši bencinski in dizelski motorji, katere sicer že dobro poznamo. Vstopni bencinar 1.5 TSI zmore 150 KM, večja 2-litrska enota pa je na voljo s 190 ali 245 KM. Dizelsko polovico zastopa 2.0 TDI z močjo 150 ali 200 KM. Motorje bo mogoče kombinirati z ročnim ali dvosklopčnim DSG menjalnikom, nekateri bodo na razpolago s štirikolesnim pogonom.

Objavo cenika in prihod na slovenski trg lahko pričakujemo v sledečih mesecih, več podrobnosti o običajnem Tiguanu si lahko preberete TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button