AvtomobilizemNovice

Rahla prenova prodajne uspešnice Dacia Duster

Heroj nezahtevnih kupcev prejama novo tehnologijo in dvosklopčni menjalnik.

Oči vas ne zavajajo, kar vidite na fotografijah je prenovljena Dacia Duster, skoraj nerazločna od trenutnega avtomobila. Večina novitet se skriva pod površjem, kjer tiči nov menjalnik, naprednejši motorji in več tehnologije.

Osrednja točka osvežitve je brez dvoma nov menjalnik, šeststopenjska dvosklopčna enota, povezana z najbolj poskočnim 1,3-litrskim TCe 150 bencinskim motorjem, s čimer so zmanjšali emisije in porabo goriva. Pri tem motorju štirikolesno gnana konfiguracija ostaja ponujena s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Pod njim ostaja šibkejši TCe 130, le z ročnim menjalnikom.

Med drugimi novicami v oddelku pogonskih sklopov je več kot 50 odstotno povečanje rezervoarja pri Dusterju s pogonom na avtoplin (LPG), za obljubljenih 1.235 kilometrov dometa. Čisto na dnu ponudbe ostaja TCe 90 s sprednjim pogonom, v sodelovanju s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ljubitelji dizla bodo lahko izbrali dCi 115, s sprednjim ali štirikolesnim pogonom.

Na oblikovnem področju so spremembe omejene na izboljšano svetlobno tehnologijo, sprednja žarometa imata nov dnevni LED element v slogu novega Sandera. Na zadku je prav tako osvežitev doletela praktično le optiko zadnjih luči, malenkost spremenjen je strešni spojler, s strani pa lahko opazimo sveža kompleta 16- in 17-palčnih platišč.

V notranjosti se Duster pohvali z izbiro dveh novih informacijskih sistemov z 8-palčnim zaslonom na dotik in povezljivostjo za Apple CarPlay. Pri modelih s pogonom na vsa štiri kolesa ta sistem vključuje merilnik nagiba, višinomer in kompas. Novo je oblazinjenje, dodali so nastavljiv sredinski naslon za roko in USB priklope za zadnje potnike.

Prenovljeni Duster bo v slovenske salone zapeljal predvidoma septembra, začetna cena nebi smela veliko odstopati od trenutnih 13.740 evrov.

Žiga Kolman
foto: Dacia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button