AvtomobilizemNovice

Rahla osvežitev za Range Roverja Velar

Range Rover je svojega najbolj stilskega SUV-ja polepšal pred vstopom v novo modelno leto.

Land Rover je najbolj dinamičnemu članu družine Range Rover namenil manjšo osvežitev, ki prinaša izboljšave na področju tehnologije in določene kozmetične popravke. Med večjimi novostmi je Cabin Air Purification Plus sistem, za precej izboljšano kakovost zraka v notranjosti, saj zmore prečistiti delce vse do velikosti 2,5 mikrona, obenem je zmožen merjenja nivoja ogljikovega dioksida znotraj ter posledično povečati kroženje svežega zraka. Počutje in predvsem zdravje potnikov bo izboljšano, kar posledično zmanjša utrujenost in nevarnost nezgod.

Drug večji poseg se je zgodil v informacijsko-medijskem sistemu, katerega je mogoče sedaj nadgrajevati preko over-the-air spletnih posodobitev. V prvem paketu bo prispela brezžična podpora storitev Apple CarPlay in Android Auto, načrtovana še za letošnje leto. Bogatejša je tudi preostala tehnologija, standardna sta recimo vzvratna kamera in adaptivni tempomat s pomagalom za krmiljenje. Med dodatno opremo so dodali samozatesnilne pnevmatike, z namenom zmanjšanja neprijetnih nezgod v primeru predrtja pnevmatike. Podobnih run-flat pnevmatik smo že navajeni od BMW-ja, ki to s pridom izkorišča že vrsto let.

Oblikovno področje krasita dva nova karoserijska odtenka, Ostuni perla bela in Lantau bronasta. Velar sedaj spada v Land Roverjev SV Bespoke program, kar kupcem odpira dostop do 14 unikatnih premijskih barv in seveda proste izbire pri mešanju odtenkov.

Pod motornim pokrovom praktično le tehnološko bolj dovršenega Velarja bodo brneli enaki motorji kot poprej. Dizelsko ponudbo bo otvoril 2-litrski štirivaljnik z blago-hibridno pomočjo z 204 KM, nad njim je 3-litrski MHEV šestvaljnik s 300 KM. Bencinarje zastopata klasičen 2-litrski motor z 249 KM, zmogljivejši je 3-litrski vrstni šestvaljnik s 400 KM. Oba je mogoče kombinirati z R-Dynamic paketom.

Čisto na vrhu ponudbe ostaja priključni hibrid P400e, sestavljen iz 2-litrskega turbobencinskega motorja in elektromotorja s skupno močjo 404 KM ter 640 Nm navora. S polno 17,1 kWh baterijo je mogoče neslišno prevoziti do 53 kilometrov. Kar se tiče cen, bodo te verjetno nekoliko zrasle od trenutnih vstopnih 66.578 evrov, oziroma 78 tisočakov, kolikor je potrebno odšteti za hibrida.

Žiga Kolman
foto: Land Rover

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button