AvtomobilizemNovice

Radical z novitetami pri dveh ključnih dirkalnikih

SR XX in SR10 bosta deležna kar nekaj nadgradenj.

V primeru, da vas avtomobilski šport ne zanima preveč, vam besedi Radical Sportscars ne pove prav dosti. Britansko podjetje je že dve dekadi dodobra vpeljano v svet avtomobilskega športa, kjer za določene tekmovalne segmente tržijo kar nekaj primerkov.

Tokrat so nam predstavili novosti, ki jih bo deležen Radical SR3 XX, njihov daleč najbolj popularen model, ter njegov derivat SR10. oba sta po novem še varnejša, razširil pa se je tudi nabor serijske in opcijske opreme.

Oba primerka sta tako bogatejša za halo varnostno napravo, ki varuje voznika v primeru trka, inženirji so nadalje precej časa posvetili procesu vlivanja ključnih elementov z namenom podaljšanja njihove življenjske dobe in s tem povezanih stroškov, dodatno pa je precej izboljšav doletelo tudi podvozje. Pod črto sta dirkalnika še bolj zmogljiva in varna, hkrati pa zadoščata vsem FIA zahtevam.

Radical SR3 XX prihaja v dveh močnostnih različicah. Šibkejšo poganja Suzukijev Hayabusa 1.340 kubični agregat, medtem ko močnejši dirkalnik poganja liter in pol velik ravno tako štirivaljnik. Prvi zmore 197 KM in bolid do stotice požene v 3,3 sekunde, drugi pa je s 229 KM za dve desetinki hitrejši.

Radicalov model SR10 je namenjen močnejšim tekmovalnim segmentom saj ga poganja Fordov 2,3-litrski EcoBoost agregat s 431 KM, kar nadalje pomeni, da je stotice prekoračena v dveh sekundah in pol. Ne verjamete? Prepričajte se sami na spodnji povezavi …

Blaž Likovič
foto: Radical

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button