AvtomobilizemNovice

Radford Type 62-2 se odpravlja na Pikes Peak

Radford je mlado zagonsko britansko podjetje, katerega misija je izdelovati sodobne reinkarnacije legendarnih avtomobilov in uresničitev zahtevnih žela butičnih zbirateljev. Kot prvi izdelek so predstavili moderno prerojenega Lotusa Type 62 iz 60. let prejšnjega stoletja in mu nadeli ime Type 62-2. Ker gre za športnika z veliko potenciala, so se odločili izdelati dirkaško različico, s katero bodo napadli strmine Pikes Peaka.

Kot pri večini dirkalnikov pripravljenih za napad najzahtevnejše gorsko-hitrostne preizkušnje na svetu,  tudi Type 62-2 Pikes Peak Edition nastopa z radikalnim aerodinamičnim oblikovanjem, ki bo nujno za doseganje visokih ciljev. Kje vse si želijo pri Radfordu doseči še ne razkrivajo, vendar bi lahko posegali po najboljšem času med avtomobili z zadnjim pogonom, absolutni rekord Volkswagna ID.R iz leta 2018 se zdi težko dosegljiv. Da imajo brez dvoma visoke želje namiguje izbira voznika, saj bo divjega Type 62-2 Pikes Peak Edition na 19,99 kilometrski cesti krotil Tanner Foust.

Dirkaško pripravljeni Type 62-2 se ponaša z impresivnimi številkami, saj so moč 3,5-litskega kompresorsko podprtega V6 s standardnih 600 KM povzdignili na 710 KM, prav tako so maso s 1.000 zmanjšali na samo 861 kilogramov. Lahkotnejšo in zmogljivejšo zasnovo spremlja agresivna karoserija z zajetnim zadnjim krilcem, ogromni zajemi zraka, globokim difuzorjem in številnimi krilci, ki bo poskrbela, da bo Type 62-2 Pikes Peak Edition ves čas prisesan na stezo. Več podrobnejši informacij o divjem Radfordu pričakujemo v nekaj tednih, ko se približujemo dirki 25. junija.

Žiga Kolman
foto: Radford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button