AvtomobilizemNovice

Qualcommov digitalni ekosistem naslednje generacije

Snapdragon Digital Chassis predstavlja osnovo za programsko opredeljena vozila.

Tehnološki velikan Qualcomm na podlagi novega koncepta avtomobila predstavlja zmožnosti tehnologije naslednje generacije, ki v vpeljuje povsem digitalni ekosistem, napredno glasovno upravljanje, podporo umetne inteligence in je odlična popotnica za napredovanje avtonomne vožnje.

S konceptom so nastopili na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu, kjer je glavno vlogo prevzela tehnologija Snapdragon Digital Chassis (digitalna šasija), ki omogoča prilagojeno in intuitivno izkušnjo v avtomobilu.  Štirivratni koncept s kupejevsko strešno linijo krasijo zanimiva barvita osvetlitev, panoramska streha in številni digitalni zasloni, preko katerih dostopamo do naprednih funkcij, razširjene konfiguracije.

Napredni sistemi s sklopu digitalne zasnove vključujejo umetno inteligenco in prepoznavanje obrazov, da lahko avtomobil glede na zaznan obraz prilagodi nastavitve po njegovi želji, torej delovanje klimatske naprave, sedalni položaj, najljubše aplikacije ter vsebine info-zabavnega vmesnika. Vsako območje v kabini lahko uporablja tudi individualne nastavitve zvoka s prilagojenim odpravljanjem šumov, conskimi telefonskimi klici in dušenjem hrupa motorja, kar pomeni, da tehnologija ni omejena le na električne avtomobile.

Seveda so se Qualcommovi razvijalci povezali z odmevnimi imeni v industriji, denimo sistem za glasovno upravljanje poganja oprema podjetja Soundhound, za glasbo skrbita Amazon Music in Bose, sodelujejo še oblikovalci iger Vector ter Zoom. Koncept Snapdragon Digital Chassis realizira programsko opredeljeno vozilo in prikazuje vrsto aplikacij ter storitev, ki uporabnikom omogočajo digitalno razširitev življenja tudi znotraj avtomobila.

Žiga Kolman
foto: Qualcomm

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button