AvtomobilizemNovice

Prvo udejstvovanje nove Honde Civic Type R

Prispele so prve fotografije zamaskiranega heroja hitrih kombilimuzin.

Uraden komplet prvih fotografije prihajajoče strupene Honde Civic Type R ne razkrivajo ogromno, niso postavljene v najlepše ozadje, vendar nas vseeno močno navdušujejo. Pod zanimivo rdečkasto kamuflažno folijo se namreč skriva eden najbolj zaželenih »hot-hatchov«.

Na podlagi svežih fotografij in tega, kar že vemo o novi standardni Hondi Civic, bo nova generacija športnega modela precej privlačna. Njegov predhodnik FK8 je bil fantastičen avtomobil v skoraj vseh pogledih, le oblikovno je marsikoga razočaral. Kot kaže, so pri novem omilili značilno japonsko pretiravanje z aerodinamičnim okrasjem in se odločili za nekaj več umirjenosti, a kljub temu veliko zadnje krilce ter trojni izpuh ostajata.

Redkobesedna Honda je fotografije Type R pospremila le z informacijo o pričetku testiranja na zelenih krivuljah Nürburgringa in da bo uradno predstavljen v prihodnjem letu. Kaj naj bi se skrivalo pod motornim pokrovom ostaja neznanka. Ali bodo uporabili posodobljeno različico obstoječega 320 konjskega 2-litrskega turbobencinskega štirivaljnika, ali pa bodo glede na trenuten trend podlegli hibridizaciji. Na vse to bo potrebno še nekoliko počakati.

Žiga Kolman
foto: Honda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button