AvtomobilizemNovice

Prvo srečanje s prihajajočim BMW M4 CS

Prihaja še bolj nabrušen in dirkaško nastrojen BMW M4 CS.

BMW si nestrpno želi v paleto M avtomobilov dodati še enega člana z oznako CS (Clubsport), saj pripravljajo posebno različico novega M4, ki se bo pridružil nedavno razkritem M5 CS.

Prvo srečanje s testno mulo M4 CS razkriva izrazitejšo aerodinamiko v obliki poglobljenega sprednjega odbijača, novih stranskih pragov, bolj agresivnega zadnjega odbijača in nekoliko večjega »ducktail« krilca. Kot pri večjem M5 CS lahko pričakujemo zamenjavo pokrova motorja s takšnim iz karbonsko okrepljene plastike.

Nov BMW-jev športnik bo predstavljal več kot le kozmetično nadgradnjo, veliko dela bodo BMW-jevi inženirji vložili v izboljšanje šasije. Vzmetenje bo znižano, novi bodo blažilniki, za preoblikovanimi platišči se skriva set večjih zavor. M4 z dodatkom oznake CS bo v primerjavi s standardnim modelom odvrgel kar nekaj odvečne mase, približno 70 kilogramov, kar smo videli pri M5 CS. Glede na obsežnost predelav lahko pričakujemo tudi vrnitev oznake CSL, namreč obe sta se znašli na prejšnji generaciji M4.

 

V notranjosti se bo nadaljevala dirkaško navdahnjena prenova z volanskim obročem odetim v alkantaro, karbonskima školjkastima sedežema in varnostnimi pasovi v značilnih M barvah. Digitalno okolje bodo sestavljali 12,3-palčni digitalizirani merilniki in 12,3-palčni informacijski zaslon (standardno 10,25-palčen), z ustreznimi novimi športnimi grafikami.

Nazadnje se ustavimo še pri motorju, 3-litrskem vrstnem šestvaljniku z dvema turbopolnilnikoma, katerega moč bo neverjetneje s 510 KM (model Competition) zrasla na 540 KM – podobnega poskoka zmogljivosti je bil deležen M5 CS.

Žiga Kolman
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button