AvtomobilizemNovice

Prvih pet Italdesign Nissanov GT-R je pripravljenih za prevzem

Nissan GT-R pod tančico italijanskega oblikovanja počasi vstopa v realni svet.

Italdesign bo s pomembno novico razveselil nekaj novih srečnih lastnikov, saj so zaključili izdelavo prvega kvinteta posebnih Nissanov GT-R. Fantastično oblikovani peterici končanih projektov se je na fotošutingu pridružil še pesti član, testni primerek z vpadljivimi rdečimi platišči.

Ker gre za posebno serijo izdelano po naročilu strank, je vsak izmed peterice neokliko samosvoj. GT-R z zelenkasto-zlato kombinacijo se poklanja svojemu predniku Skyline iz leta 1972, s tem namenom so oblikovalci pri Italdesign izključno za ta primerek zamešali nov odtenek Verde Kenmeri. Dva sivo (Liquid Kinetic Gray) obarvana primerka se vizualno naslanjata ne prvoten GT-R 50 prototip izpred nekaj let.

Preostaneta še dva GT-R 50, ki pa ju ni navdahnil svet avtomobilizma, temveč umetnost. »Zadnja dva odtenka sta navdahnila Italdesignovo doživetje in eden največjih renesančnih umetnikov: znameniti Argento Italdesign in Nero Caravaggio,« pravijo predstavniki italijanske znamke.

Kakorkoli, v prihodnje gre torej pričakovati še več fantastično oblikovanih primerkov, z obširno razlago pomena izgleda, a številne avtomobilistične navdušence pritegne predvsem tisto pod motornim pokrovom. Tam tiči ustaljeni 3,8-litrski twin-turbo V6, sicer z močjo povečano na 710 konjev, za dinamiko pa bo skrbelo novo vzmetenje in boljši zavorni sistem.

S to posebno serijo obeležujejo tako 50. obletnico modela GT-R, kot znamke Italdesign. S enakem duhu so avtomobilom poleg imena GT-R dodali še število 50, obenem nameravajo skupno izdelati 50 primerkov.

Žiga Kolman
foto: Italdesign

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button