AvtomobilizemNovice

Prvi svoje vrste: električni Porsche 911 (964) Wide Body Cabriolet

V enem paketu združeni ikonični slog, odprta streha in pogon brez emisij.

Pri Everratiju skrbijo za elektrifikacijo štirikolesnih ikon in v svojem portfelju beležijo prirejena vozila kot so Mercedes-Benz 280 SL, Ford GT in kar nekaj primerkov znamke Porsche. Med slednje so dodali povsem nov primerek obujene ikone z električnim pogonom in sicer klasično 911-co iz serije 964. pa ne katerokoli, temveč tisto bolj zaželeno med ljubitelji – s širšo karoserijo Wide Body in brez strehe kakopak.

Vanj so namestili najsodobnejši električni pogon s skupno malo več kot 440 ali 500 KM moči (odvisno od izbranega pogona). Zmogljivejši bo zagotovil dovolj konjenice, da boste kilometrsko stotico prečili v manj kot štirih sekundah, medtem ko naj bi 62 kWh zajeten električni hranilnik napajal pogon do največ 320 kilometrov.
Več tehnikalij nam Britanci niso izdali.

Dodali so še, da je električni Porsche 911 (964) Wide Body Cabriolet razvit skupaj s podjetjem Aria iz ameriške Kalifornije, kjer slovijo kot specialisti za butične maloserijske štirikolesnike. V primeru evropskega naročila bodo avtomobil sestavili na sedežu Everratija v angleškem Oxfordshiru, kolikor si ga bo poželel ameriški kupec pa ga bodo pripravili pri Aria Group. Naročila so menda že odprta, zato v primeru odvečnih stotisočakov le pogumno.

Blaž Likovič
foto: Everrati

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button