AvtomobilizemNovice

Prvi sprehod čez notranjost novega Mercedes-AMG SL

Vrnitev legendarnega SL obuja hiperanalogno oblikovanje notranjosti.

Po večletni hibernaciji se vrača ikonično ime srebrnih puščic, tokrat kot produkt oddelka AMG, pred uradnim razkritjem pa nam Mercedes ponuja vpogled v oblikovanje nove notranjosti. Združenje brezčasnega dizajna starih generacij SL in sodobnih minimalističnih podrobnosti ter napredne tehnologije so poimenovali »hiperanalogna« notranjost.

Glavnica sveže oblikovane kabine AMG SL je velik sredinski informacijski zaslon premera 11,9-palcev, katerega objema par »turbinskih« zračnikov klimatske naprave, z nastavljivim naklonom, za zmanjšanje neželenega bleščanja. Pred voznikom so kot pričakovano nahaja letalsko navdihnjen kokpit z 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki in aktualno MBUX programsko opremo. AMG specifične nastavitve prispejo v obliki programov Performance in Track.

Kot pri vseh ostalih Mercedesovih modelih je mogoče personalizirati prikaz informacijskega sistema in projicirnega zaslona z navidezno resničnostjo. Potnike poleg napredne tehnologije razvajajo udobni ergonomsko oblikovni sedeži z integriranimi nasloni. Kot nekoč, SL poleg športnosti daje veliko poudarka na luksuzen občutek. Prvič po R129 generaciji iz leta 1989 je SL uradno postal »2+2«, kar pomeni sedalni prostor za štiri potnike, sicer zadaj težko spravimo koga višjega od 1,5 metra.

Ambient notranjosti zaključuje priznano ozvočenje podjetja Burmester, za prijetno zvočno spremljavo, če pod motornim pokrovom ne rohni V8 motor. Ko smo že pogonskih skopih, SL na čisto novi zasnovi iz aluminija in kompozitnih materialov bodo poganjali šestvaljni motorji ter mogočni V8 stroj. Pogon bo prvič speljan na vsa štiri kolesa preko 4Matic+ sistema, streha pa bo v tokratni izvedenki platnena. Popolno razkritje pričakujemo še pred koncem letošnjega poletja.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button