AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prvi serijski Munro Series-M 4×4 že zapeljal iz tovarne

In to po zgolj 10 mesecih od svojega prototipa.

O škotskem podjetju Munro Vehicles, kjer svoje poslanstvo vidijo v sestavljanju električnih 4×4 vozil, smo pisali že večkrat. Te dni Škoti, ki domujejo v južnem predmestju Glasgowa, bučno slavijo prihod svojega prvega serijskega vozila iz proizvodne linije in to le 10 mesecev po razkritju študije MK_1.

Da gre za slovesen dogodek tudi za Škotsko priča dejstvo, da se s tem na ozemlje le-te vrača proizvodnja lahkih komercialnih vozil, ki se je za nekaj desetletij zaključila ob zaprtju tovarne Linwood v letu 1981. Pri Munroju imajo zaenkrat polno zaseden spisek naročil, ki jim zagotavlja dela še za prihodnji dve leti, pri čemer želijo letno sestaviti 2.500 vozil in do leta 2027 zaposliti še dodatnih 300 ljudi.

In kaj jim vse to zagotavlja? Pravkar lansirani model Munro Series-M, ki je nekakšen delovni štirikolesnik z električnim pogonom, ki združuje robustno zasnovo z presenetljivo 4×4 sposobnostjo ter najsodobnejši električni pogon. Slednji zmore ali 170 ali 280 kW, vozilo pa je na voljo v dveh oblikovnih različicah – Utility s trdo streho ter Truck z odprtim kesonom.

Blaž Likovič
foto: Munro

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button