AvtomobilizemNovice

Prvi serijski Aston Martin Valkyrie je končan

V nekaj tednih se bo novega ultra zmogljivega V12 hiperšportnika razveselil prvi kupec.

Pomembna novica v svetu pregrešno dragih in izjemno zmogljivih hiperšportnih avtomobilov, navdahnjenih po bolidih Formule 1 ali prototipnih dirkalnikov. Aston Martin je prehitel Mercedes-AMG, in kot prvi predstavil svojo ultimativno kreacijo za petičneže. Gre za zaključen serijski primerek modela Valkyrie, katerega poganja kričeč V12 motor, več primerkov pa sledi že v prihajajočih tednih.

Na spodnjem posnetku si lahko kasneje ogledate, kaj zmore in kako prijetno zveni 3 milijonski hiperšportnik, s 1.160 konjskimi močmi na razpolago. Pot do tega dosežka je bila za Aston Martina izredno zahtevna in z mnogimi preprekami. Direktor podjetja Tobias Moers je dejal: »Izjemno smo ponosni na ta moment, ko smo izdelali prvi hiperšportni avtomobil. Program Valkyrie je dodobra preizkusil vse udeležene v projektu, vendar je predanost sanjam obrodila impresiven avtomobil.«

Na polno je torej stekla proizvodnja Valkyrie v izvedbi s trdo streho, v prihodnje bodo sledili še brezstrešni Spiderji. Za vsak ročno sestavljen primerek potrebujejo mojstri preko 2.000 ur natančnega dela. Kdo se že veseli videvanja teh divjih hiperšportnikov na realnih cestah?

Žiga Kolman
foto: Aston Martin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button