AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prvi pravi električni poltovornjak na evropskih tleh

Maxus bo na staro celino pripeljal atraktivnega eTerron.

Maxus, električna podznamka kitajskega velikana SAIC Motors, predstavlja električni poltovornjak, ki bo prvi svoje vrste na voljo tudi na stari celini. Luč sveta je eTERRON 9 ugledal na letošnjem avtomobilskem dogodku IAA v Hannovru.

Vsestranski poltovornjak srednje velikosti ponuja visoko nosilnost in sposobnost vleke ter močan pogonski sklop z izjemnim udobjem. Odlikujeta ga prostorna nakladalna površina in robustna zasnova, zaradi česar je idealen tako za komercialno kot osebno uporabo. Prihod modela eTERRON 9 pomeni začetek širitve družbe Maxus na evropski trg, ki poudarja trajnostno mobilnost brez emisij kot del globalne strategije rasti skupine SAIC.

Maxusa eTERRON 9 poganja par elektromotorjev, vsak na svoji osi, ki ponujata sistemsko moč 325 kW (442 KM). Njegov sistem štirikolesnega pognia All-Terrain System ponuja šest prednastavljenih načinov vožnje, vključno s konfiguracijami za različne terene, kot sta blato in pesek. Poleg tega lahko uporabniki prilagodijo svojo vozno izkušnjo s prilagajanjem nastavitev, kot sta moč motorja in višina vzmetenja, z več kot 400 možnimi kombinacijami. Vozilo je opremljeno z baterijo s kapaciteto 102 kWh, ki omogoča do 430 kilometrov dosega z enim polnjenjem, s pomočjo hitrega polnjenja pa jenmogoče baterijo od 20 do 80 odstotkov oskrbeti v približno 40 minutah.

Zasnova vozila eTERRON 9 ponuja praktične funkcije, kot je nosilnostjo 620 kilogramov in nakladalna površina razširljiva do 2,40 metra, kar je primerno za prevoz večjih predmetov. Ponaša se tudi s funkcijo Vehicle to Load (V2L), ki omogoča, da baterija napaja zunanje naprave, kot je orodje ali oprema za kampiranje. Pod pokrovom motorja je na voljo dodatna 236-litrska shramba, kjer so predmeti zaščiteni pred vremenskimi vplivi, prav tako lahko eTERRON 9 vleče tovor do 3,5 tone, kar ga uvršča med najboljše v segmentu.

V notranjosti eTERRON 9 razvaja z vrhunskim sodobnim udobjem, vse od usnjenega oblazinjenja, hlajenih in masažnih sedežev, do možnosti konfiguracije spalnega prostora. Napredna tehnologija povečuje varnost in vozne zmogljivosti, prav tako je električni poltovornjak opremljen z naprednimi varnostnimi sistemi, kot sta zaviranje v sili in opozorilo za zapustitev voznega pasu. Njegovi žarometi z izjemno dolgimi svetlobnimi prameni izboljšujejo vidljivost v slabih pogojih, varnost pa še dodatno krepi konstrukcija iz jekla visoke trdnosti. Prodaja modela Maxus eTERRON 9 se bo na izbranih evropskih trgih začela konec letošnjega leta, več podrobnosti o cenah in dostopnosti pa bo znanih v kratkem.

Žiga Kolman
foto: Maxus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button