AvtomobilizemNovice

Prvi obrisi nove Toyote C-HR

Čez dva tedna se bo predstavila druga generacija Toyote C-HR.

Nestrpno pričakovana premiera novega Toyotinega križanca C-HR je tik pred vrati. 26. junija se bo predstavila druga generacija obdana z drznim oblikovanjem in napredno tehnologijo, kar napovedujejo tudi prvi dražilni posnetki.

Kljub temu, da uradnih obrisov novega C-HR še nismo videli, smo si lahko s pomočjo ujetih testnih mul ustvarili precej korektno sliko. V osnovi bo druga generacija C-HR ohranila drzne poteze predhodnika, seveda z dodatkom novih Toyotinih smernic. Dražilne fotografije in posnetki prikazujejo novodobno osvetlitev zadka, kjer se svetilni element razteza po celotni širini in se zliva z glavnima lučema ter sredinskim osvetljenim imenom znamke. Veliko oblikovnega materiala je prispeval koncept Prologue, ki je uvedel več agresivnih potez, saj si pri Toyoti prizadevajo izdelovati bolj zabavne in dinamične avtomobile.

Na podlagi opaženih testnih primerkov smo lahko prepoznali nove stranske kljuke, namreč zadaj imajo sedaj bolj normalno odpiranje s potopnimi kljukami na vratih, namesto na zadnjem stebričku. Popolno preobrazbo pričakujemo tudi v notranjosti, z večjo minimalistično noto, sodobnejšim digitalnim pristopom in napredno tehnologijo. Pod pokrovom motorja bo novi C-HR pridobil priključno-hibridni pogonski sklop, hkrati bo na voljo tudi ustaljeni zaprti hibridni sistem. Začetek prodaje je predviden že v zaključnih mesecih letošnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button