AvtomobilizemNovice

Prvi novi Citroën letošnjega leta je osveženi C5 Aircross

Z obsežno prenovo se želi C5 Aircross postaviti na višje mesto v svojem razredu.

Citroënovo letošnjo ofenzivo bo vodil prenovljeni C5 Aircross SUV, kateremu so namenili izdatno prenovo zunanjega in notranjega oblikovanja, saj želijo vpeljati več premijskega občutka.

Ob prvem pogledu na osveženega C5 Aircross hitro opazimo precej bolj nastopaški sprednji del, ki je izgubil krivine in pridobil bolj strukturirane linije. Stara deljena žarometa sta nadomestili dve novi LED enoti s svežim svetlobnim zapisom, ki se zliva s sprednjo masko. Spodnji predel je po preobrazbi prejel večji pokončni zračni reži, na dnu pa najdemo dodatno impozantno mrežo in nov kovinski zaključek odbijača.

Spremembe zadka so omejene na par novih zadnjih svetil z večjim tridimenzionalnim efektom in temnejšimi lečami. Plastična zaščita na dnu vrat ostaja, vendar je sedaj na voljo večja izbira barvnih kombinacij. Med ostale novosti spadajo sveži kompleti aluminijastih platišč in nova karoserijska barva Eclipse modra, vendar je skupna paleta barv bolj okrnjena kot pred prenovo.

Vstop v kabino C5 Aircross razkriva modernizirano armaturno ploščo z novim informacijskim sistemom, ki uporablja enak 10-palčni zaslon na dotik, kot najnovejša modela C4 in C5 X, pod njim pa se nahajajo novi horizontalni zračniki klimatske naprave. Preurejena je tudi sredinska konzola z novo pomanjšano prestavno ročico in gumbom za pretikanje voznih profilov, shranjevalni prostor pa premore dve USB vtičnici ter brezžično polnilno ploščo.

Za povečano udobje in izboljšan ambient bodo poskrbela nova oblazinjenja v alkantari ali Nappa usnju in nadgrajeni Advanced Comfort sedeži, sedaj z debelejšo peno ter opcijskim hlajenjem in masažo. Prtljažni prostor ostaja ravnodušen s 580 do 720 litrov prostornine pri bencinskih ali dizelskih različicah, medtem ko priključni hibrid ponuja od 460 do 600 litrov prostornine.

Citroën še ni razkril podrobnejših informacij o pogonskih sklopih, a lahko brez težav sklepamo ohranitev obstoječih 1.2 in 1.6 PureTech bencinskih motorjev, kot tudi priključnega hibrida z 225 KM in 55 kilometri električnega dometa.

Žiga Kolman
foto: Citroën

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button