AvtomobilizemNovice

Prvi hibridni Porsche 911 je tik pred vrati

Prelomni 911 je zaključil razvojno fazo.

Zgodilo se je (ne)pričakovano. Čeprav Porscheju niso tuji hibridi, so se odločili prvič elektrificirati legendarno serijo 911, ki bo s hibridnim pogonskim sklopom debitirala že v tem mesecu. Prvi 911 s hibridnim sistemom, s poudarkom na zmogljivosti je po obsežnih testiranjih pripravljen za proizvodnjo.

Razvojni proces pomebnega novega člana družine 911, ga je v sklopu strogega testiranja popeljal na različne lokacije z zahtevnimi razmerami, od ekstremnega mraza do žgoče vročine, vključno z zahtevnimi tereni, kot so gorski prelazi in mestna okolja. Inženirji in testni vozniki so med razvojem prevozili več kot pet milijonov kilometrov, da bi tako zagotovili neprimerljivo zmogljivosti ter zanesljivost, po kateri slovi model 911.

Ključno vlogo je seveda predstavljalo preizkušanje na znameniti stezi Nürburgring Nordschleife. Ambasador znamke Porsche, Jörg Bergmeister, je z novim hibridnim 911 dosegel čas kroga 7:16,934 minute, kar je kar 8,7 sekund hitreje od prejšnjega enakovrednega modela. Testni primerek je bil obut v standardne cestne pnevmatike, opremljen je bil z originalnim doplačljivim aerodinamični kompletom s fiksnim zadnjim krilcem, ki poskrbi za več potiska k tlom pri visokih hitrostih.

Bergmeister je pohvalil izboljšano zmogljivost novega prelomnega 911 na stezi in jo pripisal večjemu oprijemu, moči in odzivnosti zmogljivega hibridnega sistema. Svetovna premiera novega hibridneha Porscheja 911 se bo osvijala 28. maja in bo predvajana na različnih platformah, kot so Porsche Newsroom, YouTube in LinkedIn.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button