AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prvi električni Jeep Wagoneer S počasi razkriva svojo obliko

Jeep z novimi uradnimi fotografijami napoveduje prihod prvega električnega modela.

Jeep se nenehno zavzema za svojo bogato zapuščino, hkrati pa se spogleduje s prihodnostjo elektrifikacije. Po zgledu kultnega modela Jeep Wagoneer iz leta 1963, znanega po svoji razkošni notranjosti in vrhunski opremi, znamka predstavlja svoj prvi globalni povsem električni SUV Jeep Wagoneer S.

Novinec bo kot prvi Jeep zgrajen na novi Stellantisovi platformi STLA Large, ki temelji na tehnologiji namenskih baterijsko-električnih vozil. Obljublja izjemne zmogljivosti, vključno s pogonskim sistemom s 600 KM, ki bo zagotavljal pospešek do stotice v približno 3,5 sekunde, ter standardni štirikolesni pogon 4xe za lažje kljubovanje zahtevnemu terenu.

Notranjost povsem novega Jeepa Wagoneer S brezhibno združuje najsodobnejšo tehnologijo z obrtniško izdelavo. Kabina s prilagojenim voznikovim nadzornim centrom z edinstvenim izbirnikom Selec-Terrain, značilnim za blagovno znamko Jeep, in dinamično ambientalno osvetlitvijo izžareva prefinjenost premijskega razreda. Poleg tega se ponaša s serijsko dvodelno panoramsko streho in ekskluzivnim avdio sistemom McIntosh z 19 zvočniki, ki še dodatno izboljša vozno izkušnjo.

Na zunaj Jeep Wagoneer S izkazuje elegantno obliko, ki jo zaznamuje prenovljena podoba značilne maske s sedmimi režami, s svetlečimi LED diodami, kar poudarja aerodinamično učinkovitost in sodobnost. Kot prvo baterijsko električno vozilo znamke predstavlja pomemben mejnik na Jeepovi poti k trajnosti in inovativnosti. V letu 2024 znamka Jeep nadaljuje z osvajanjem novih področij s svojo razširjeno linijo legendarnih SUV-jev, ki bo dosegla vrhunec s predstavitvijo modela Wagoneer S.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button