AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prve skice Škodinega elekričarja Elroqa

Prvi Škodin model z novim oblikovalskim jezikom znamke Modern Solid.

Škoda je objavila prve uradne slike silhuete novega modela Elroq. Popolnoma električni kompaktni SUV je prvi Škodin serijski model, ki je prevzel oblikovalski jezik Modern Solid. Škodini oblikovalci so pri zunanjosti združili robustnost in funkcionalnost. Svetovna premiera modela Škoda Elroq jeseni 2024 pomeni začetek Škodine nove kampanje e-modelov, v okviru katere bo v prihodnjih letih predstavljenih šest baterijsko električnih modelov.

Sprednji del vozila Škoda Elroq zaznamuje deljena zasnova žarometov. Tanjši zgornji del se brezhibno nadaljuje v blatnike. Na maski motorja je zdaj na vidnem mestu napis Škoda, Inovativni Tech-Deck Face je prepoznavna reinterpretacija tradicionalne Škodine rešetke, ki je bolj ravna in širša. Poleg tega ima Elroq velika platišča in najsodobnejše žaromete LED Matrix.

Elroq bo tretji Škodin model, zasnovan na modularni platformi MEB za električne avtomobile skupine Volkswagen, ki se bo pridružil modeloma Enyaq in Enyaq Coupé. Svetovna premiera modela Škoda Elroq bo predvidoma letos jeseni.

Boštjan Praprotnik
foto: Škoda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button