AvtomobilizemNovice

Prve podrobnosti novega Volkswagna Passat Variant

Kmalu se bo svetu predstavila nova deveta generacija priljubljenega družinskega karavana.

Volkswagen bo v nekaj tednih naposled odkril povsem novega Passata Variant, deveto generacijo priljubljenega srednje velikega avtomobila z več kot 50-letno zgodovino in rekordnimi 30 milijoni prodanih vozil. Avtomobil bo debitiral konec avgusta, na trge po Evropi bo zapeljal že v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Nova generacija Passata Variant bo prinesla številne inovacije, kot so intuitivni zaslon, višja kakovost notranjosti kot poprej, nov sistem prilagodljivega nadzora podvozja, udobnejši sedeži in priključno-hibridni pogon, ki ponuja do 100 kilometrov električne avtonomije. Za osnovo so inženirju ubrali prečni modularno platformo MQB evo, ki z daljšo medosno razdaljo, prilagodljivim podvozjem in novim vzmetenjem prinaša bistveno izboljšanje udobja ter dinamike. Velika revolucija, ki novega Passata približa mlajšim sorodnikom, se je odvila v notranjosti, kjer so se osredotočili predvsem na udobje in kvaliteto materialov. Poleg boljših gradnih materialov bosta za povečan premijski občutek poskrbela dodatna zvočna izolacija in možnost izbire sprednjih sedežev ergoActive z električnim nastavljanjem, masažo in klimatizacijo.

Osrednja točka kabine bo nov vozniško usmerjen digitalni kokpit, ki sodeluje z 12,9-palčnim osrednjim zaslonom na dotik ali opcijskim 15-palčnim zaslonom. Osvetljeni drsniki pod informacijskim sistemom omogočajo enostavno nastavljanje funkcij, kot sta temperatura in glasnost, med dodatno opremo se je znašel tudi projicirni zaslon. Passat Variant poleg moderne tehnologije premore bistveno več prostora od že tako praktičnega predhodnika, saj je za 14 centimetrov daljši, kar prinaša več prostora za noge in prostornino prtljažnika ker 690 oziroma 1920 litrov z zloženimi zadnjimi sedeži.

Ljubitelje Passata bo razveselila novica, da v nosu ostajajo nameščeni odlični TDI dizelski in TSI bencinski motorji, katerim se bodo pridružili blago-hibridni eTSI ter priključni hibrid eHybrid. Slednji bo zavoljo večje baterije, boljšega elektromotorja in učinkovitejšega sistema omogočal do 100 kilometrov vožnje zgolj v električnem načinu. Tehnološki napredek bo prinesel hitrejše polnjenje z izmeničnim tokom in standardno hitro polnjenje z enosmernim.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button