AvtomobilizemGospodarska vozilaNovice

Prve fotografije: Prihaja novi Volkswagen Amarok

Kmalu se na sceno s Fordovo pomočjo vrača Volkswagnov poltovornjak.

Na vidiku je nova generacija Volkswagnovega poltovornjaka Amarok, ki bo v drugo nastal v sodelovanju z modrim ovalom. Američani so že predstavili svojega Rangerja, tako v standardni, kot neukročeni Raptor izvedenki, sedaj sledi še premiera sorodnega Amaroka.

No, ni še napočil pravi čas, vendar se odkritje pregrinjal počasi približuje. Volkswagen je namreč pripravil nekaj uradnih fotografij zakamufliranih testnih primerkov, ki se trenutno mudijo na zahtevnem testiranju po stari celini. Ko poltovornjak razkrit, bo na voljo s petimi različnimi kombinacijami motorjev in 10-stopenjskega samodejnega menjalnika, vključno z enim benicnarjem in štirimi dizli, med njimi bo tudi V6. Prostornine motorjev se bodo gibale med 2- in 3-litri, pogon bo speljan tako zadaj, kot na vsa štiri kolesa.

V primerjavi s prejšnjo generacijo Amaroka bo novi bratranec Rangerja z dolžino 5.350 mm za 100 mm daljši, v medosje pa bo pridobil kar 175 mm (skupno 3.270 mm). Nosilnost nakladalnega prostora bo zrasla na 1.200 kilogramov, vlečna zmogljivost bo odmerjena pri 3,5 tonah. Zaradi krajših previsov in večje oddaljenosti od tal, bo novi Amarok bistveno bolj agilen na brezpotju.

Volkswagen je potrdil načrte izdelave nove generacije Amaroka, katerega bodo sestavljali v tovarnah v Južni Afriki in Argentini ter nato pošiljali globalno. Predhodno je Amarok za evropski trg nastajal v Hannovru. Volkswagnova in Fordova komercialna vozila bodo še naprej nastajala s skupno močjo, po planu iz leta 2020. Novi Amarok bo eden izmed prvih sadov sodelovanja, sledijo tudi električni potniški Fordi na MEB platformi.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button