AvtomobilizemNovice

Prva vožnja za Gordon Murrayjevo umetnino

Gordon Murray je sedel za volan svoje sodobne reinkarnacije McLarna F1.

Odmevna novica za ljubitelje najbolj vozno usmerjenega superšportnega avtomobila vseh časov – norega Gordon Murray Automotive T.50. Razvojna mula XP2 je namreč doživela krstno vožnjo na dirkališču in to kar pod vodstvom starega mačka. Ni šlo sicer za kar eno dirkališče, ker je sedež podjetja Gordon Murray Automotive v Dunsfoldu, bodo testiranja potekala na legendarni Top Gear stezi.

Spodaj si lahko ogledate tudi video prvenstvene vožnje, ki pa ni odeta v zvočno simfonijo kot bi si želeli, saj je bil Cosworthov 3,9-litrski atmosferski V12 omejen le na 3.000 vrtljajev. Precej manj od maksimalnih 12.100 vrtljajev 654 konjske enote. Kakorkoli, XP2 predstavlja prvo uradno združitev T.50 platforme z motorjem, postopno bo z razvojem nastalo še več prototipnih vozil.

Zaenkrat je že sam ogled delujočega 986 kilogramskega trisedežnika prava paša za oči, še posebej izpostavljena karbonska karoserija. Z ventilatorjem na zadku in kompaktnimi proporcijami deluje kot avtomobil, ki bi ga Batman naročil za vsakodnevno vožnjo.

Po prvi vožnji je Murray dejal: »T.50 se je ob moji prvi vožnji počutil fantastično. Avto je bil odziven, okreten in med vožnjo daje odličen občutek. Ponovno doživetje sedenja v centru avtomobila je bilo fantastično, z odlično vidljivostjo na okolico in vidim, kako zelo bodo v tej izkušnji uživali bodoči lastniki. Vsekakor bo potrebno opraviti še veliko razvojih kilometrov in izdelati mnogo prototipov, toda razvoj T.50 se pomika točno tako kot si želimo.«

Žiga Kolman
foto: GMA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button