AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Prototipna Alfa Romeo Castagna Vittoria išče novega lastnika

Alfisti pozor, med 15. in 22. novembrom bo potekala dražba!

Pri eni izmed največjih evropskih dražbenih hiš Car & Classic smo naleteli na sila zanimivo Alfo, ki bo v nekaj dneh pričela z iskanjem nove garaže. Gre za unikatni primerek po imenu Alfa Romeo Castagna Vittoria.

Dotični voz temelji na modelu Alfa Romeo 75 in izhaja iz leta 1995, ko je luč sveta ugledal ob prihodu iz garaže milanskega oblikovnega podjetja Carrozzeria Castagna. Podjetje, je najbolj znano po oblikovanju vagonov za Orient Expressu ter ustvarjanju radikalnih in inovativnih vozil, kot je recimo Alfa Aerodynamica. Po propadu v letu 1954 je podjetje ponovno oživelo leta 1995 in istega leta na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavilo svoj prvi model – Castagno Vittorio.

Čeprav temelji na Alfi Romeo 75 je prototip bolj podoben modelu SZ. Spredaj nad ikonično masko s Trilobo motivom štrli previsni nos, medtem ko zadek definira značilen rep znamke Kamm. Pod motornim pokrovom domuje ikonični Alfin trilitrski Busso V6 agregat z 255 KM, ki je povezan s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Za krotenje poskrbijo Brembove 6-batne zavore, ki pričajo o športni naravi tega unikata.

Avtomobil je večino svoje življenjske dobe preživel na avtomobilskih salonih in prestižnih dogodkih, zato ima prevoženih zgolj 2.500 kilometrov in je zaradi skrbnega vzdrževanja v odličnem tehničnem stanju.

Blaž Likovič
foto: C&C

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button