AvtomobilizemNovice

Prodaja se Paul Walkerjev BMW M1

Odličen BMW M1 z vrhunsko zvočno simfonijo, malo kilometrine in legendarno zgodovino.

Pokojna legenda Hollywooda, Paul Walker, je bil znan zbiratelj najbolj neverjetnih avtomobilov. Zadnja leta smo na spletu videli številne lastniške izmenjave iz njegove zbirke, sedaj se je javnosti prikazal morda najbolj interesanten avtomobil. Briljantni BMW M1 je večino časa preživel v lastništvu Walkerja in Rogerja Rodasa, preden sta leta 2013 izgubila življenje, letos pa na avkcijski strani Bring A Trailer išče novega lastnika.

Dotični M1 je svojo pot začel pri BMW Schneiderju v Nemčiji, preden je doživel obsežno modifikacijo. Trgovec BMW AHG ga je opremil s paketom Studie, ki je zajemal aerodinamično karoserijo v slogu Procar dirkalnikov, BMW Motorsport barvno shemo in čudovita BBS platišča. Sredinsko nameščen 3,5-litrski šestvaljni vrstni motor je prejel nadgradnjo na 350 KM in glasnejši izpušni sistem. Izredno ohranjena notranjost je športno-funkcionalna, z usnjenim oblazinjenjem, petstopenjskim ročnim menjalnikom in Blaupunkt kasetnim predvajalnikom.

Trenuten lastnik naj bi v času lastništva z njim prevozil le 80 kilometrov, skupno se jih je na M1 odvrtelo le 6.800. Po štiridesetih letih je to ekstremno malo, kar ga uvršča med najbolj poželjive primerke, temu primerna je tudi izklicna cena 350 tisoč dolarjev (289 tisoč evrov), čeprav pričakujejo končen izkupiček bližje pol milijona dolarjev (412 tisoč evrov).

Žiga Kolman
foto: Bring A Trailer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button